Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Το 2231 θα κόψουν οι Έλληνες το κάπνισμα!!!

Τα επόμενα 50 χρόνια, δεν θα υπάρχουν πλέον καπνιστές στις ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη, σύμφωνα με εκτιμήσεις της χρηματοοικονομικής εταιρείας Citigroup.
Στην Ελλάδα όμως, η απαγόρευση του καπνίσματος φαίνεται ότι θα πάρει λίγο παραπάνω, αφού υπολογίζεται ότι οι Έλληνες δεν θα έχουν εγκαταλείψει την αγαπημένη τους συνήθεια πριν το... 2231!


Σήμερα, υπολογίζεται ότι πάνω από ένα δις άνθρωποι καπνίζουν, σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ πάνω από 5.5 τρισεκατομμύρια τσιγάρα καπνίζονται ετησίως σε όλο τον κόσμο.
Η συνήθεια αυτή ευθύνεται, ωστόσο, και για το θάνατο 5.4 εκατ. ανθρώπων σε όλη την υφήλιο, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αν η ανοδική τάση του καπνίσματος συνεχιστεί, μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα θα έχουμε θρηνήσει πάνω από 1 δις. θανάτους από ενεργητικό κάπνισμα.
Σύμφωνα με έρευνα της Citigroup, ήδη, το ποσοστό των ανθρώπων που συνεχίζουν να καπνίζουν στα δυτικά κράτη, έχει αρχίσει να μειώνεται σταδιακά και μέσα στις επόμενες δεκαετίες αναμένεται να έχει φτάσει σε μηδενικό βαθμό.
Κάπως έτσι, στη Βρετανία δε θα υπάρχουν καπνιστές το 2040, στην Ισπανία το 2056, στην Ιταλία το 2091, στον Καναδά το 2040, στην Αυστραλία τd 2030, την Ισλανδία το 2033 και τις ΗΠΑ το 2046.
Πάντως, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, στην Ελλάδα, το τέλος του καπνίσματος δεν αναμένεται να έρθει πριν το 2231!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου