Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Φυλακίζονται μωρέ οι Θεοί?

Σε φυλάκιση 3 ετών καταδικάστηκε την Τετάρτη (02/02) από το Ζ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας ο τραγουδιστής, Τόλης Βοσκόπουλος, για την υπόθεση φοροδιαφυγής του συνολικού ποσού των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται, πως η εις βάρος του κ.Βοσκόπουλου κατηγορία αφορούσε στην περίοδο 1993-97 και ποσό που, με τις προσαυξήσεις, έφτασε τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. 

Ο κ. Βοσκόπουλος απουσίαζε από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό του, Β. Δημακόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι ο τραγουδιστής έκανε αίτηση να υπαχθεί σε ρύθμιση του υπουργείουΟικονομικών, που θα του έδινε το δικαίωμα να τύχει έκπτωσης 100% επί των προσαυξήσεων. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο ίδιος, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό. 

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών, καθώς έκρινε ότι πρέπει ν’ απορριφθούν όλοι οι ισχυρισμοί που προέβαλε, ρίχνοντας την ευθύνη για τις οφειλές του προς την Εφορία στην τότε σύζυγό του, Τζούλια Παπαδημητρίου. 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, ο τραγουδιστής όφειλε να είχε καταβάλει τα χρήματα ή ενδεχομένως να υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση όλα αυτά τα χρόνια. 

Ο λογιστής του τραγουδιστή κατέθεσε στο δικαστήριο, ότι ο πελάτης του δεν μπορούσε να υπαχθεί στη ρύθμιση, καθώς οι υπέρογκες προσαυξήσεις θα καθιστούσαν εξαιρετικά υψηλή τη μηνιαία δόση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί. 

Ένας επιπλέον λόγος, για τον οποίο δεν μπόρεσε να υπαχθεί στην εν λόγω ρύθμιση, ήταν το γεγονός ότι τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του, αντικειμενικής αξίας 660.000 ευρώ, όπως τονίζει η πλευρά του τραγουδιστή, είναι κατασχεμένα.



ΠΗΓΗ: cosmo.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου